BARSZCZ CZYSTY,BARSZCZ ROSYJSKI

Barszcz czysty 1 wywaru z mięsa wolowego z kością ugotowanego z dodatkiem 2 grzybków suszonych, 80 dkg buraków zakwas z buraków, sól, cukier, czosnek .Oczyszczone buraki ugotować, obrać, zetrzeć na tarce o dużychj : otworach, połączyć z wywarem, zakwasem i roztartymi przyprawami, chwilę pogotować, odstawić z ognia i pozostawić na kilka godzin ; do naciągnięcia. Potem przecedzić i doprawić do smaku.Podawać z uszkami, pasztecikami, fasolą lub kulebiakiem. Barszcz rosyjski 1 wywaru z kości wieprzowych z dodatkiem 10 dkg fasoli perłowej, 1 dkg grzybów suszonych, 150 ml śmietany, 2-3 dkg mąki, zakwas buraczany, sól, pieprz i cukier do smaku. Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozosta­wić na 2 godziny. Następnie ugotować w tej samej wodzie. Wywar połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, zakwasem, pokrajanymi w paseczki grzybami i warzywami oraz fasolą, chwilę pogotować,doprawić do smaku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone