BARSZCZ UKRAIŃSKI

Barszcz ukraiński 1 L wywaru z kości, 5 dkg fasoli perłowej, 40 dkg buraków, 8 dkg selera, 5 dkg marchwi, 15 dkg kapusty włoskiej, 15 dkg ziemniaków, 2 grzybki suszone,150 ml śmietany, 2 dkg mąki, 4 dkg koncentratu pomidorowego, pęczek koperku, sól, pieprz, cukier, czosnek, przyprawa do zup, musztarda i kwas z konserwowych ogórków do smaku.Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozosta­wić na 2 godziny. Następnie ugotować w tej samej wodzie. Oczysz­czone buraki ugotować, przestudzić i obrać, zetrzeć na tarce o du­żych otworach. Oczyszczone warzywa pokrajać w paseczki, a ka­pustę i ziemniaki w kostkę, zalać wywarem, ugotować razem z na­moczonymi i pokrajanymi drobno grzybami. Potem połączyć z bu­rakami, śmietaną wymieszaną z mąką, fasolą, koncentratem po­midorowym i przyprawami, chwilę pogotować i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem..

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone