DESERY POMARAŃCZOWE

SKÓRKA POMARAŃCZOWA Z CZEKOLADĄ.  Pokroić 300 g skórek na plasterki o grubości 5 mm. Gotować je w syropie przez 10 minut. Suszyć na kratce przez całą noc Nazajutrz stopić 400 g czeko­lady w kąpieli wodnej, na małym ogniu. Gdy zmięknie, dodać 40 g masła i mie­szać drewnianą szpatułką. Zanurzać skórki w mieszance czekolady i masła, wyciągać widelcem i odkładać na folię aluminio­wą, aż stężeją. KREM Z KWIATEM POMARAŃCZY.  Zagotować litr mleka. Posłodzić. Zdjąć z ognia. Roztrzepać w nim dokładnie 6 żół­tek i 2 białka. Dodać 3 łyżki pomarańczo­wej wody kwiatowej. Krem podawać zmro­żony. Poleca się go niespokojnym dzieciom, które mają problemy z zasypianiem.Przy użyciu soku lub skórek poma­rańczowych możemy również przygo­tować doskonałe napoje wzmacniające o dużej zawartości witamin.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone