Dobre i tanie produkty bezglutenowe

W dzisiejszych czasach osoby na diecie bez glutenu mają do wyboru szeroki asortyment produktów spożywczych. Zakupy mogą robić zarówno w sklepach internetowych, jak i stacjonarnych. Producenci żywności bezglutenowej wprowadzają na rynek produkty, o których dawniej można było tylko pomarzyć. Nie brakuje słodyczy, ciast czy prawie każdego rodzaju pieczywa w wersji dla osób nietolerujących tego składnika. Jednak przed ich zakupem powstrzymywać może nie tylko jakość, ale również cena. Nie ulega wątpliwości, że za produkty bezglutenowe trzeba zapłacić dużo więcej niż za ich glutenowe odpowiedniki. Mimo wysokiej ceny nie zawsze odznaczają się one wysoką jakością. Skład przetworzonej żywności bez glutenu bywa różny. Obok produktów godnych polecenia są i takie, od których lepiej trzymać się z daleka. Z korzyścią dla zdrowia i portfela lepiej wybierać artykuły nieprzetworzone, takie jak mąki, ryż, płatki, kasze i makarony bezglutenowe. Oprócz tego warto spożywać owoce i warzywa, chude mięso i nabiał, a także jaja i ryby.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)