Dobry chleb na zakwasie

Mieszkańcy największych aglomeracji w naszym kraju mają bardzo utrudniony dostęp do tradycyjnych, swojskich artykułów spożywczych. Popularne sieciowe dyskonty spożywcze nie posiadają w sprzedaży artykułów wykonanych tradycyjną metodą bez dodatków ulepszaczy smaku czy innych środków chemicznych. Ludzie mieszkający w dużych miastach praktycznie nie wiedzą już jak smakuje zsiadłe mleko, kiełbasa wędzona w tradycyjny sposób na dymie zamiast maczania w płynie wędzarniczym, czy dobry chleb na zakwasie. Tego typu rarytasy zazwyczaj dostają jedynie w prezentach od rodziny mieszkającej na wsi lub kosztują podczas odwiedzin u takiej familii. Miłośnicy swojskiego jedzenia muszą się dobrze naszukać żeby znaleźć punkt sprzedaży tego typu produktów w dużym mieście. Jak już taki znajdą to muszą być przygotowani na fakt, iż ceny poszczególnych artykułów spożywczych będą kilkukrotnie przewyższać ich odpowiedniki dostępne w większości sklepów, które produkowane są w sposób przemysłowy przez dużych producentów.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)