GROCHOWA PO CHIŃSKU

Zupa grochowa po chińsku 20 dkg grochu, 1,5 1 wywaru z warzyw, 10 dkg marchwi, 10 dkg pieczarek, 10 dkg słoniny, 15 dkg wieprzowiny bez kości, 15 dkg mięsa z kury bez kości, sól, pieprz i curry do smaku.  Groch przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i po- zostawić na 2 godziny. Potem ugotować. Marchew umyć, obrać,opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki razem ze słoniną, wieprzowiną i mięsem z kury. Słoninę częściowo stopić, dodać mięso z kury, wieprzowinę i pieczarki, podsmażyć, dodać do grochu pod koniec gotowania razem z marchwią i przyprawami. Po ugotowaniu doprawić do smaku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone