GRZYBOWA PO ADWOKACKU I Z KASZĄ PĘCZAK

Zupa grzybowa po adwokacku 4 dkg grzybów suszonych, 1,5 1 wywaru z mięsa i warzyw, 150 ml śmietany, 2 jaja ugotowane na twardo, 3 dkg koncentratu pomidorowego, 2 dkg kaparów, sól, pieprz i tymianek do smaku. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokrajać w paseczki. Następ­nie grzyby i wywar z grzybów połączyć z wywarem z mięsa i warzyw, śmietaną, zmielonymi jajami, koncentratem pomidorowym i opłu­kanymi kaparami, chwilę pogotować i doprawić do smaku. Podawać z łazankami. Zupa grzybowa z kaszą pęczak 6-8 dkg kaszy pęczak, 1,5 1 wywaru z mięsa i warzyw,5 dkg grzybów suszonych, 25 dkg ziemniaków,10 dkg cebuli, natka pietruszki, sól, pieprz,przyprawa do zup do smaku.Kaszę opłukać, zalać wywarem, ugotować. Grzyby umyć, namo­czyć, ugotować i posiekać. Ziemniaki pokrajać w kostkę, dodać do kaszy pod koniec gotowania. Następnie połączyć z usmażoną ce­bulą oraz wywarem z grzybów i grzybami, chwilę pogotować, wy­mieszać z natką pietruszki, doprawić do smaku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone