GRZYBY A’LA DOBRA GOSPODYNI

1 kg grzybów świeżych (borowiki, gąski, maślaki), 15 dkg (=15 dag) cebuli, 10 dkg boczku wędzonego,150 ml śmietany, 10 dkg sera żółtego, natka pietruszki, sól, pieprz, czosnek i tymianek do smaku. Grzyby oczyścić (z maślaków zdjąć skórkę), opłukać, pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę. Boczek po­krajać w kostkę, częściowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wy­mieszać z grzybami i dusić do miękkości często mieszając. Pod koniec duszenia wlać śmietanę. Grzyby połączyć ze startym serem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.Podawać z ziemniakami z wody lub puree oraz surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone