GRZYBY „FAWORYT”

 Grzyby „Faworyt „80 dkg grzybów świeżych (borowiki, koźlarze, gąski lub maślaki), 10 dkg cebuli, 30 dkg strąków papryki, tłuszcz, 150 ml śmietany, 5 dkg tartego chleba razowego, natka pietruszki, sól, pieprz, przyprawa do zup i papryka mielona do smaku. Grzyby oczyścić (z maślaków zdjąć skórkę), umyć, pokrajać w paseczki. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę,: podsmażyć, dodać grzyby i dusić do miękkości na małym ogniu; często mieszając. Pod koniec duszenia dodać śmietanę i chleb.; Następnie połączyć z posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. i Podawać z ziemniakami z wody lub puree oraz surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone