GRZYBY PO LITEWSKU

Grzyby po litewsku. 1 kg grzybów świeżych (borowiki, koźlarze, gąski lub maślaki), 15 dkg cebuli, tłuszcz, 150 ml śmietany,2 jaja ugotowane na twardo, natka pietruszki, 10 dkg tartego chłeba razowego, sól i pieprz do smaku. Grzyby oczyścić (z maślaków zdjąć skórkę), umyć, pokrajać w pa- seczki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać grzyby dusić do miękkości na małym ogniu często mieszając. Pod koniec* duszenia wlać śmietanę. Następnie wymieszać z posiekaną natką pietruszki i zmielonymi jajami, doprawić do smaku, przeło­żyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem, posypując chlebem, zapiec w gorącym piekarniku.Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone