GRZYBY W ŚMIETANIE I Z RUSZTU

Grzyby w śmietanie 1 kg grzybów świeżych (borowiki, koźlarze, gąski, maślaki itp.), 25 dkg cebuli, tłuszcz, 150 ml śmietany,2 dkg mąki, natka pietruszki, sól i pieprz do smakuGrzyby oczyścić (z maślaków zdjąć skórkę), umyć, pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać grzyby, dusić na małym ogniu pod przykryciem często mieszając. Pod koniec duszenia wlać śmietanę wymieszaną z mąką. Grzyby połączyć z posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami z wody lub puree oraz surówkami.Grzyby z rusztu.1 kg grzybów świeżych (borowiki, koźlarze), oliwa,5 dkg ketchupu, sól i pieprz do smaku.Grzyby oczyścić, umyć, odsączyć z wody, odciąć kapelusze. Następ- [ nie posypać przyprawami, polać oliwą, upiec. Pod koniec pieczenia I polać ketchupem.Podawać z ziemniakami drążonymi i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone