JARZYNOWA A’LA CESARZOWA

Zupa jarzynowa „a la cesarzowa”. Składniki; 25 dkg ziemniaków, 1,5 1 wywaru z drobiu, 15 dkg pieczarek, 20 dkg kalafiora, 15 dkg papryki konserwowej, 150 ml śmietany, 2 dkg mąki, natka pietruszki, 10 dkg sera twarogowego, sól i pieprz do smaku. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, połączyć z ziemniakami w połowie gotowania, dodać rozdrobniony kalafior i pokrajaną w paseczki paprykę. Następnie połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować, dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku. Przed podaniem wyporcjować i po­sypać startym serem twarogowym.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone