JARZYNOWA PO WROCŁAWSKU

Zupa jarzynowa po wrocławsku 5 dkg grzybów suszonych, 5 dkg kaszy jęczmiennej, 5 1 wywaru z drobiu, 15 dkg pomidorów, 20 dkg kalafiora, 10 dkg groszku konserwowego, 150 ml śmietany, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku. Grzyby umyć, namoczyć i ugotować. Kaszę opłukać, zalać wywa­rem, ugotować na małym ogniu. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Kalafior opłukać w lekko zakwaszonej wodzie, podzielić na cząstki, włożyć do kaszy pod koniec gotowania. Następnie należy dodać pomidory, groszek konserwo­wy; śmietanę i pokrajane w paseczki grzyby, chwilę pogotować, do­dać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone