KAPUŚNIAK STAROPOLSKI

Kapuśniak staropolski 5 1 wywaru z mięsa i warzyw, 2 dkg grzybów suszonych, 6-8 dkg śliwek suszonych, 40 dkg kapusty kwaszonej, 10 dkg cebuli, 4 dkg tłuszczu, 2 dkg mąki, sól, przyprawa do zup i pieprz do smaku. Grzyby i śliwki umyć, namoczyć i ugotować w osobnych naczy­niach. Kapustę pokrajać, zalać wywarem z mięsa i warzyw, ugo­tować. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, wywarem z grzy­bów i śliwek oraz pokrajanymi w paseczki grzybami i przecierem śliwkowym, chwilę pogotować i doprawić do smaku.Podawać z ziemniakami ze skwarkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone