KAPUŚNIAK Z KAPUSTY KWASZONEJ

Kapuśniak z kwaszonej kapusty 1/2 kg kapusty kwaszonej, 1,5 1 wody, 25 dkg żeberek, 25 dkg włoszczyzny, 2 dkg grzybów suszonych, 8 dkg cebuli, 4 dkg tłuszczu, 2 dkg mąki, sól, pieprz, kminek, liść laurowy, ziele angielskie i przyprawa do zup do smaku. Kapustę pokrajać, zalać częścią wody, ugotować. Żeberka umyć, zalać pozostałą wodą, posolić i ugotować. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki, dodać do żeberek pod koniec goto­wania. Ugotowane żeberka wyjąć,.oddzielić mięso od kości, pokra­jać w kostkę, włożyć ponownie do wywaru z kapustą. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i posiekać. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, podsmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z zu­pą, grzybami, wywarem z grzybów i przyprawami, chwilę pogotcn wać i doprawić do smaku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone