KLOPSIKI Z GRZYBÓW II

 Klopsiki z grzybów II 10 dkg grzybów suszonych, 15 dkg bulki, mleko,2 jaja, 5 dkg kaszy manny, natka pietruszki, 10 dkg ketchupu, tłuszcz, 100 ml białego wytrawnego wina,i sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smakuGrzyby umyć, namoczyć i ugotować. Bułkę namoczyć w mleku, od­cisnąć, zemleć razem z grzybami, połączyć z jajami i kaszą manną oraz posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku, pozostawić w chłodziarce na 30 minut. Następnie uformować owalne klopsy, obsmażyć z obu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu. Potem zalać ! ketchupem wymieszanym z winem, dusić kilka minut, doprawić do smaku.Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone