KOTLETY I KURKI

Kotlety z grzybów III15 dkg grzybów suszonych, 15 dkg cebuli, tłuszcz,15 dkg bułki czerstwej, mleko, 2 jaja, natka pietruszki, bułka tarta, sól i pieprz do smaku.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć razem z grzybami, połączyć z cebulą, jajami i posiekaną natką pie­truszki, doprawić do smaku. Następnie formować w bułce tartej owalne kotlety, smażyć z obu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówkami. Kurki po chłopsku 80 dkg kurek, tłuszcz, 8 dkg cebuli, 8 dkg marchwi,8 dkg selera, 4 dkg koncentratu pomidorowego,150 ml śmietany, 1 dkg mąki, natka pietruszki, koperek, sól i pieprz do smaku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone