KOTLETY Z GRZYBÓW

Kotlety z grzybów I1/2 kg grzybów świeżych (borowiki lub koźlarze),10 dkg cebuli, 10 dkg bulki czerstwej, mleko, 1-2 jaj, bulka tarta, sól, pieprz do smaku,Grzyby oczyścić, umyć, pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłu­kać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać grzyby, dusić do odparo­wania wody. Bulkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć, połączyć z grzybami, jajami i bułką tartą, doprawić do smaku. Następnie uformować owalne kotlety grubości 2 cm, smażyć z obu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu.Podawać z ziemniakami i surówkami. Kotlety z grzybów II 1/2 kg grzybów świeżych (borowiki, koźlarze),10 dkg cebuli, tłuszcz, 6~S dkg ryżu, 1-2 jaj,10 dkg papryki konserwowej, sól i pieprz do smaku.Grzyby oczyścić, umyć, pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłu­kać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać grzyby, dusić do odparo­wania wody. Ryż opłukać, zalać dużą ilością wrzącej osolonej wo­dy, ugotować, odcedzić, odsączyć, połączyć z grzybami, jajami i zmieloną papryką, doprawić do smaku. Następnie uformować owalne kotlety, smażyć z obu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone