KURKI PO ŻOŁMIERSKU

Kurki po żołniersku 80 dkg kurek, tłuszcz, 10 dkg kiełbasy, 20 dkg pomidorów, 15 dkg ziemniaków drążonych,150 ml śmietany, 1 dkg mąki, natka pietruszki, sól, pieprz i przyprawa do zup do smaku. Oczyszczone kurki umyć, osączyć z wody. Następnie włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz i dusić 30 minut. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki Ziemniaki umyć, dodać do kurek razem z kiełbasą, skropić wódą i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać pomidory, posiekaną natkę pietruszki oraz śmietanę wymieszaną z mąką, doprawić do smaku.Podawać z surówkami60 dkg pieczarek, tłuszcz, 10 dkg migdałów,15 dkg papryki konserwowej, 50 ml czerwonego wytrawnego wina, natka pietruszki, sól, pieprz i cukier do smaku.Pieczarki oczyścić, umyć, pokrajać w paseczki, usmażyć. Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Paprykę zemleć, połączyć z winem, pieczarkami i migdałami oraz posiekaną natką pietruszki, dusić kilka minut, doprawić do smaku.Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone