LAURA I NAPOLEON

Zupa „Laura” 20 dkg pieczarek, tłuszcz, 1,5 1 wywaru z kości i warzyw, 10 dkg groszku konserwowego, 10-15 dkg łazanek, 150 ml śmietany, 2 dkg kaparów (niekoniecznie), natka pietruszki, sól, pieprz i curry do smaku. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, zalać wy­warem, dodać groszek i łazanki, ugotować na małym ogniu często mieszając. Następnie połączyć ze śmietaną i opłukanymi kaparami, zagotować, wymieszać z posiekaną natką pietruszki, doprawić do ; smaku.  Zupa „Napoleon”15-20 dkg pieczarek, tłuszcz, 1,5 1 wywaru z mięsa i warzyw, 20 dkg szynki wędzonej, 3 dkg tłuszczu do zasmażki, 3 dkg mąki, natka pietruszki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa i przyprawa do zup do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, podsmażyć, połączyć j z wywarem, szynką pokrajaną w paseczki, chwilę pogotować. I Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, po- ! łączyć z zupą, chwilę pogotować. Następnie wymieszać z posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone