NA CIEPŁO I NA ZIMNO

Zmieszać posiekaną roślinę z oliwą. Na­kryć i wstawić do kąpieli wodnej – spe­cyfik powinien wrzeć w niej przez jakieś 2-3 godziny. Ostudzić, a następnie przelać do naczynia wyłożonego gazą. Zebrać prze- filtrowaną oliwę, starannie wycisnąwszy rośliny, by wydobyć z nich cały płyn.Zlać olej leczniczy do buteleczek z ciemnego szkła. Zamknąć hermetycz­nie i opisać. OLEJE LECZNICZE PRZYGOTOWYWANE NA ZIMNOWłożyć rośliny do szklanego naczynia i zalać oliwą. Zamknąć i silnie wstrzą­snąć. Umieścić pojemnik w nasłonecz­nionym miejscu na 2-6 tygodni. Przefiltrować mieszankę przez gazę.Wycisnąć gazę w celu odzyskania całej oliwy. Przelać płyn do buteleczek z ciemnego szkła.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone