PIECZARKI „A’LA RADZIWIŁŁ”

Pieczarki „a la Radziwiłł” 5 dkg migdałów, 2 jaja, tłuszcz, 1/2 kg pieczarek,1-2 dkg mąki, 100 ml wina, 5 dkg rodzynków, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku. Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Jaja umyć, wybić ze skorupek do naczynia, dodać sól, wymieszać na jednolitą masę, wlać na rozgrzany na patelni tłuszcz, smażyć nie mieszając, lecz gdy się od spodu podsmaży, przewrócić na drugą stronę, usmażyć. Omlet przestudzić i pokrajać w kostkę. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, oprószyć mąką, wlać wino, dodać posiekane migdały i opłukane rodzynki, dusić kilka minut. Następ­nie połączyć z omletem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.Podawać z ryżem i zieloną sałatą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone