PIECZARKI NADZIEWANE PO WROCŁAWSKU

Pieczarki nadziewane po wroclawsku 1/2 kg pieczarek, tłuszcz, 8 dkg pasztetu z drobiu, puszka sardynek, 20 dkg groszku konserwowego,10 dkg majonezu, 5 dkg orzechów włoskich bez łupin, sałata zielona, 5 dkg ketchupu, sól i pieprz do smaku.Pieczarki oczyścić, umyć; odciąć trzony, drobno posiekać, usmażyć, wystudzić, wymieszać z pasztetem i rozdrobnionymi sardynkami. Kapelusze zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować, odcedzić, wystu­dzić, napełnić nadzieniem. Groszek połączyć z majonezem oraz sparzonymi obranymi ze skórki i posiekanymi orzechami, dopra­wić solą i pieprzem do smaku, rozłożyć na półmisku wyłożonym liśćmi zielonej sałaty, przykryć pieczarkami, polać ketchupem, ude­korować.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone