PIECZARKI „ORŁÓW” I PO ADMIRALSKU

Pieczarki „Orłów”. 1/2 kg pieczarek, tłuszcz, 1 dkg mąki, 10 dkg papryki konserwowe}, 10 dkg groszku konserwowego, 100 ml śmietany, natka pietruszki, 10 dkg parówek cienkich, sól i pieprz do smaku.Pieczarki oczyścić, umyć, pokrajać w paseczki, usmażyć. Następ­nie oprószyć mąką, dodać pokrajaną w paseczki paprykę, groszek konserwowy, śmietanę, posiekaną natkę pietruszki oraz obrane z osłonki i pokrajane w plasterki parówki, dusić kilka minut, dopra­wić do smaku.Podawać z ziemniakami i surówkami. Pieczarki po admiralsku. 60-80 dkg pieczarek, tłuszcz, 10 dkg cytryn, 20 dkg pomarańczy, 2 dkg mąki, 150 ml soku pomidorowego, sól, pieprz i curry do smaku.Poczyścić, umyć, pokrajać w paseczki, usmażyć. Cytryny i pomarańcze umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokra­jać w kostkę usuwając pestki. Pieczarki oprószyć mąką, wlać sok pomidorowy, dodać pomarańcze i cytryny oraz przyprawy, dusić kilka minut na małym ogniu często mieszając.Podawać z ryżem i zieloną sałatą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone