PIECZARKI PO AMERYKAŃSKU I PO HUSARSKU

Pieczarki po amerykańsku. 5 dkg migdałów, 5 dkg orzechów włoskich bez łupin, 60-80 dkg pieczarek, tłuszcz, 1-2 dkg mąki, 4 dkg koncentratu pomidorowego, 100 ml czerwonego wytrawnego wina, sól i pieprz do smaku.Migdały i orzechy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Pieczarki oczyścić, umyć, pokrajać w paseczki, usmażyć, oprószyć mąką, do­dać koncentrat pomidorowy, wino, migdały i orzecha, dusić kilka minut, doprawić do smaku.Podawać z ryżem i surówkami. Pieczarki po huzarsku 1/2 kg pieczarek, tłuszcz, 15 dkg wątróbki z drobiu,4 dkg śliwek suszonych, 5 dkg orzechów włoskich bez łupin, 150 ml śmietany, 3-4 dkg chleba razowego (tartego), sól i pieprz do smaku.Pieczarki oczyścić, umyć, pokrajać w paseczki, usmażyć. Wątróbkę opłukać, obrać z błon, większe kawałki przekrajać na pół, usmażyć. Śliwki umyć, namoczyć, ugotować i przetrzeć. Orzechy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać, dodać do pieczarek razem z wątróbką, śliwkami, śmietaną i chlebem, dusić kilka minut, do< prawić do smaku.Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone