PIECZARKI WINDSOR

25 dkg cielęciny lub mięsa z kury bez kości, tłuszcz,1/2 kg pieczarek, 1-2 dkg mąki, 2 dkg kaparów,50 ml koniaku, sól, pieprz, curry i przyprawa do zup do smaku.Mięso umyć, zemleć, podsmażyć, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, połączyć z mięsem, oprószyć mąką, dodać opłukane kapary i przyprawy, dusić kilka minut, wlać ko­niak, doprawić do smaku.Podawać z ryżem i zieloną sałatą.60 dkg pieczarek, tłuszcz, 20 dkg cebuli (dymki lub | szalotki), 150 ml śmietany, 1 dkg mąki, 1-2 żółtka, 10 dkg sera żółtego, sól, pieprz do smaku. Pieczarki oczyścić, opłukać, przekrajać każdą na 4 części, usmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Cebulę obrać, opłukać, usmażyć,wymieszać z pieczarkami, doprawić do smaku, nałożyć do kokilek,polać śmietaną wymieszaną z mąką i żółtkami, posypać przyprą wa- , mi i startym serem, zapiec.Podawać jako gorącą przystawkę.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone