PIECZARKOWA PO AMATORSKU I PO ANGIELSKU

Zupa pieczarkowa po amatorsku 20 dkg pieczarek, 25 dkg kapusty włoskiej, 5 1 wywaru z mięsa i warzyw, 5 dkg kiełbasy szynkowej, 150 ml śmietany, 10 dkg sera żółtego, natka pietruszki, sól, pieprz, tymianek i curry do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki. Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, dodać pieczarki, ugo­tować. Pod koniec gotowania dodać pokrajaną w paseczki kiełbasę. Zupę połączyć ze śmietaną i przyprawami, chwilę pogotować, wy­mieszać ze startym serem i natką pietruszki, doprawić do smaku. Zupa pieczarkowa po angielsku 35 dkg włoszczyzny bez kapusty, 40 dkg pieczarek, masło, 3 dkg masła do zasmażki, 3 dkg mąki,1 1 wywaru z drobiu, 1/2 1 mleka, natka pietruszki, sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku.Warzywa i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, pod­smażyć, skropić wodą i dusić do miękkości. Tłuszcz rozgrzać, wy­mieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z wywarem i mle­kiem, zagotować mieszając trzepaczką, połączyć z warzywami, pieczarkami, chwilę pogotować, dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku.Podawać z grzankami z pszennej bułki.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone