PO PEKIŃSKU I REDAKTORSKU

Pieczarki po pekińsku 60 dkg pieczarek, 8 dkg cebuli, 15 dkg selera, 15 dkg marchwi, 15 dkg pietruszki, tłuszcz, białe wytrawne wino, 1 dkg mąki, 10 dkg ketchupu, sól, pieprz, curry, musztarda, czosnek i przyprawa do zup do smaku.Pieczarki i warzywa oczyścić, umyć, pokrajać w paseczki, podsmażyć, skropić winem i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod ko­niec duszenia oprószyć mąką, dodać ketchup, musztardę i przyprawy. Podawać z makaronem „szklanym” i surówkami. Pieczarki po redaktorsku60 dkg pieczarek, tłuszcz, 25 dkg parówek cienkich,150 mi śmietany, 5 dkg chrzanu (tartego), żółtko,4 dkg orzechów włoskich bez łupin, sól, pieprz, cukier : i sok cytrynowy do smaku.Pieczarki oczyścić, umyć, przekrajać każdą na 4 części, usmażyć. Parówki obrać z osłonek, pokrajać na kawałki długości 3-4 cm, wymieszać z pieczarkami, doprawić do smaku, polać doprawioną śmietaną wymieszaną z chrzanem i żółtkami, posypać sparzonymi, obranymi ze skórki i posiekanymi orzechami, zapiec.Podawać z ryżem i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone