PO UŁAŃSKU I W ŚMIETANIE

Pieczarki po ułańsku. 60 dkg pieczarek, tłuszcz, 10 dkg śliwek suszonych,2 dkg mąki, 150 ml białego wytrawnego wina, sól, pieprz i sok cytrynowy do smaku.Pieczarki oczyścić, umyć, pokrajać w paseczki, usmażyć. Śliwki umyć, namoczyć, ugotować, przetrzeć, połączyć z pieczarkami, oprószyć mąką, wlać wino, dusić kilka minut’ciągle mieszając, doprawić do smaku.Podawać z ryżem i zieloną sałatą.Pieczarki w śmietanie. 60 dkg pieczarek, tłuszcz, 150 ml śmietany, 1-2 dkg mąki, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę poddusić, połączyć z po­siekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone