POMARAŃCZA NA ZMĘCZENIE

ZAPARCIA Przez pół godziny gotować skórkę z cy­tryny, odlać wodę. Po raz kolejny goto­wać skórkę w nowej wodzie przez dwa­dzieścia minut z dodatkiem 20g cukru (na 1 litr wody). Odcedzić skórkę i wy­suszyć ją na talerzyku. Jeść skórkę 3 go­dziny po wieczornym posiłku lub rano na czczo. Działanie natychmiastowe. ZMĘCZENIE. Pomarańcza zawiera 50 g witaminy C na 100 g soku, który należy pić na­tychmiast po wyciśnięciu. Pić 2 do 3 szklanek dziennie przed posiłkami. Żywotność.  Co rano pić sok z pomarańczy z ubi­tymi 1 lub 2 żółtkami, 1 lub 2 łyżka­mi świeżych kiełków zbożowych i łyżką drożdży.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone