PRZECHOWYWANIE

Mając odpowiednie naczynia, można  przyrządzać tą metodą pieczarki, rydze z rusztu, grzyby nadziewane; zapiekać można grzyby uprzednio usmażone lub duszone, zalane śmietaną, ketchupem, posypane tartym serem i skropione masłem. Przygotowywanych grzybów nie wolno długo przechowywać ze względu na szybkie ich psucie się. Pracę należy tak zorganizować, aby przygotowana potrawa nie była przetrzymywana dłużej niż dwie godziny od chwili przyrządzenia. Potrawy z grzybów potraktowane jako dania podstawowe wyma­gają uzupełnienia przez połączenie z innymi składnikami, np. ziem­niakami, kaszami, kluskami, a także warzywami w postaci surówek, w celu dostarczenia organizmowi witaminy C, grzyby bowiem tę witaminę zawierają w znikomej ilości.


Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone