Przyszłość żywności komercyjnej

Jak będzie wyglądał biznes związany z karmieniem ludzi na komercyjną skalę? Najprawdopodobniej wielkie koncerny fast foodowe zdominują lokalne rynki i będą atakowały konkurencję bardzo niskimi cenami, oraz możliwościami zawodowymi. Nowe lokale największych firm otwierają się z dnia na dzień na całym świecie. Oczywiście dochodzi do tego wykorzystanie żywności zmodyfikowanej genetycznie. Świat jednym słowem się zmienia. Konserwanty w podstawowych produktach to podstawa, a wnioski płynące a analizy rynku mówią dobitnie, że odżywiamy się nadzwyczajnie źle, a przyszłość w tym wypadku nie niesie niczego dobrego w kwestii zmian. Musimy zacząć po prostu na siebie mocno uważać. Podsumowując, przyszłość żywności komercyjnej prawdopodobnie będzie oparta na dużym udziale jej genetycznie zmodyfikowanych odpowiedników. Produkty coraz częściej konserwuje się mocno chemicznymi metodami uzyskując niesamowity wręcz termin ważności. Wszystko sprowadza się do tego, aby jedzenie produkować możliwe jak najmniejszym kosztem, niekoniecznie dobre jakościowo i sprzedawać je możliwe najdroższej. Przyszłość żywności będzie zatem opierać się na pogłębieniu tej niezbyt ciekawej zależności.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone