Pyszny chleb upieczony samodzielnie

Wielu z nas pamięta być może pyszny chleb wiejski pieczony przez babcię. Taki pachnący jeszcze ciepły najlepiej smakował z samym masłem tez domowego wyrobu. Najsmaczniejsza była chrupiąca skórka, dlatego przylepkę (lub piętkę) dostawał ten kto był pierwszy w kolejce. Babcie piekły oczywiście ten chleb w specjalnym piecu chlebowym. W całym domu unosił się najpierw zapach rozczynionego ciasta, a potem upieczonego już chleba. Czy jest możliwe to, aby takie wspomnienia stały się realne? Jak najbardziej. Nie mamy co prawda pieców chlebowych, ale mamy piekarniki lub specjalne urządzenia do pieczenia chleba, gdzie wystarczy wrzucić potrzebne produkty, włączyć i wyjąć gotowy chleb. Taki samodzielnie upieczony chleb wcale nie musi być gorszy niż ten ze wspomnień. Jeśli przyłożymy się trochę i dołożymy starań, żeby kupić dobrą mąkę, drożdże i różne dodatki w rodzaju; pestek słonecznika, dyni, sezamu, orzechów, siemienia lnianego, które można dodać do chleba, to będzie on pyszny. Po szczegółowy przepis pieczenia trzeba zwrócić się do babci lub innych dostępnych źródeł.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

© Wszelkie prawa zastrzeżone