ROSÓŁ HUSLOWE

Rosół „Huslowe” 80 dkg wołowiny (łopatka, pręga, szponder), 2,5 1 wody, 35 dkg włoszczyzny z kapustą włoską, 2 dkg grzybów suszonych, 5 dkg koncentratu pomidorowego, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku. Mięso umyć, zalać zimną wodą, posolić i ugotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać oczyszczoną i opłu­kaną włoszczyznę oraz umyte i namoczone grzyby. Miękkie mięso wyjąć, rosół przecedzić, połączyć z koncentratem pomidorowym, gotować około 6 minut na małym ogniu. Potem dodać pokrajane w paseczki grzyby oraz pokrajane dekoracyjnie warzywa z rosołu, doprawić do smaku.Podawać z posiekaną natką pietruszki, kluskami, makaronem. Mięso można zużyć do drugiego dania, nadziewając nim paszteciki lub pierogi.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone