ROSÓŁ HUSLOWE

Rosół „Huslowe” 80 dkg wołowiny (łopatka, pręga, szponder), 2,5 1 wody, 35 dkg włoszczyzny z kapustą włoską, 2 dkg grzybów suszonych, 5 dkg koncentratu pomidorowego, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku. Mięso umyć, zalać zimną wodą, posolić i ugotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać oczyszczoną i opłu­kaną włoszczyznę oraz umyte i namoczone grzyby. Miękkie mięso wyjąć, rosół przecedzić, połączyć z koncentratem pomidorowym, gotować około 6 minut na małym ogniu. Potem dodać pokrajane w paseczki grzyby oraz pokrajane dekoracyjnie warzywa z rosołu, doprawić do smaku.Podawać z posiekaną natką pietruszki, kluskami, makaronem. Mięso można zużyć do drugiego dania, nadziewając nim paszteciki lub pierogi.

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)