ROSÓŁ PO HUZARSKU

Rosół po huzarsku 30 dkg kruchej kości wołowej, 2,5 1 wody, 80 dkg mięsa z kury, 35 dkg włoszczyzny bez kapusty,15 dkg cebuli (dymki), 3 dkg masła, 15 dkg pieczarek,dkg kaparów, natka pietruszki, sól, pieprz,przyprawa do zup do smaku. Kości umyć, porąbać, zalać zimną wodą, posolić i gotować około 2,5 godziny na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać umytą kurę oraz oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w cząstki, podsmażyć na maśle razem z oczysz­czonymi, opłukanymi i pokrajanymi w paseczki pieczarkami. Ro­sół przecedzić, połączyć z cebulą, pieczarkami, opłukanymi ka­parami oraz posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Kurę podać jako samodzielne danie.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone