ROSÓŁ PO HUZARSKU

Rosół po huzarsku 30 dkg kruchej kości wołowej, 2,5 1 wody, 80 dkg mięsa z kury, 35 dkg włoszczyzny bez kapusty,15 dkg cebuli (dymki), 3 dkg masła, 15 dkg pieczarek,dkg kaparów, natka pietruszki, sól, pieprz,przyprawa do zup do smaku. Kości umyć, porąbać, zalać zimną wodą, posolić i gotować około 2,5 godziny na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać umytą kurę oraz oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w cząstki, podsmażyć na maśle razem z oczysz­czonymi, opłukanymi i pokrajanymi w paseczki pieczarkami. Ro­sół przecedzić, połączyć z cebulą, pieczarkami, opłukanymi ka­parami oraz posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Kurę podać jako samodzielne danie.

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)