ROSOLNIK Z PIECZARKAMI

Rosolnik z pieczarkami 4 dkg kaszy jęczmiennej, 2 1 wywaru z mięsa i warzyw,20 dkg ziemniaków, 20 dkg pieczarek, masło, 20 dkg ogórków konserwowych, 5 dkg cebuli, tłuszcz, sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku. Kaszę opłukać, zalać wywarem, ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do kaszy pod koniec gotowania. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć. Ogórki pokrajać w paseczki, dodać masło, skropić wodą i dusić kilka minut Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać do zupy razem z ogórkami i pieczarkami, chwilę pogotować i doprawić do ; smaku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone