RYDZE W CIEŚCIE I PO GENERALSKU

Rydze po generalsku 1 kg rydzów, tłuszcz, 2-3 jaj, 4 dkg koncentratu | pomidorowego, 4 dkg mąki, sól i pieprz do smaku.Rydze oczyścić, umyć, osączyć z wody, odciąć trzony, kapelusze włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz i podsmażyć z obu stron. Jaja umyć, wybić ze skorupek, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z żółtkami, koncentratem pomidoro­wym i przesianą mąką, doprawić, zalać rydze, zapiec.Podawać z ziemniakami i surówkami.Rydze w cieście 1 kg rydzów, 25 dkg mąki, 2-3 jaj, mleko, tłuszcz, sól i pieprz do smaku.Rydze oczyścić, umyć, osączyć z wody, odciąć trzony. Przesianą miąkę wsypać do miksera, dodać jaja i mleko w takiej ilości, aby po­wstało dość gęste ciasto, włączyć mikser, zmiksować. Następnie w przygotowanym cieście maczać przygotowane kapelusze, kłaść I, na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić z obu stron, dosmażyć na ma­łym ogniu.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone