RYDZE Z PATELNI I W ŚMIETANIE

Rydze w śmietanie 1 kg rydzów, tłuszcz, 2 dkg mąki, 150 ml śmietany, sól i pieprz do smaku.Rydze oczyścić, umyć, osączyć z wody, odciąć trzony, które pokra­jać w paseczki, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz razem z kapelu­szami, dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec dusze­nia oprószyć mąką, wlać śmietanę, dusić jeszcze kilka minut, do­prawić do smaku.Podawać z ziemniakami z wody. Rydze z patelni 1 kg rydzów, tłuszcz, 2 dkg masła, sól i pieprz do smaku.Rydze oczyścić, umyć, osączyć z wody, odciąć trzony, kapelusze kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, usmażyć z obu stron. Potem zlać tłuszcz, dodać masło, roztopić potrząsając naczyniem, doprawić do smaku i zaraz podawać.1/2 kg pieczarek (małych), 10 dkg słoniny, 20 dkg cebuli (dymki lub szalotki), 10 dkg parówek cienkich, ketchup, sól i ‚pieprz do smakuPieczarki oczyścić, opłukać, zawinąć w cienkie paseczki słoniny. Cebulę obrać, opłukać. Parówki obrać z osłonek, pokrajać na ka: wałki, nadziać na metalowe szpadki, na przemian z pieczarkami i cebulą, posypać przyprawami, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz, usmażyć z obu stron lub upiec na ruszcie.Podawać z ryżem i zieloną sałatą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone