SAŁATKA A’LA POMPADOUR I BOMBAJ

Sałatka z pieczarek i „a la Pompadour” 40 dkg pieczarek, 20 dkg cytryny, 50 ml oliwy, natka : pietruszki, sól, pieprz i cukier do smaku. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, zalać wrzącą : osoloną wodą, ugotować, odcedzić i wystudzić. Cytryny umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w półplasterki i usuwając pestki, połączyć z pieczarkami, oliwą i posiekaną natką pietruszki, doprawić do, smalcu i pozostawić w chłodziarce na 30 minut Potem przełożyć do szklanej salaterki, udekorować. Sałatka z pieczarek „Bombaj”1/2 kg pieczarek, tłuszcz, 3 suszone strąki papryki,50 ml oliwy, sól, pieprz, cynamon, papryka mielona, goździki, kardamon, kolendra i kminek do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, wystu­dzić. Paprykę oczyścić z nasion, pokrajać, połączyć z pieczarkami i oliwą oraz startymi przyprawami, pozostawić w chłodziarce na godzinę. Następnie przełożyć do szklanej salaterki, udekorować.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone