SAŁATKA BRIGIDKA

Sałatka z pieczarek „Brigidka” 25 dkg pieczarek, 5 dkg ryżu, 10 dkg szynki konserwowej, 5 dkg mięsa z kury pieczonej bez kości, 5 dkg groszku konserwowego, 100 ml śmietany (gęstej), 5 dkg majonezu, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, zalać wrzącą oso­loną wodą, ugotować, odcedzić i wystudzić. Ryż opłukać, zalać dużą ilością wrzącej osolonej wody, ugotować, odcedzić, przepłukać gorącą wodą, odcedzić i wystudzić. Szynkę i mięso z kury pokra­jać w kostkę, połączyć z ryżem, groszkiem, śmietaną, majonezem, pieczarkami i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Przełożyć do szklanej salaterki, udekorować.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone