SAŁATKA Z PIECZAREK JOHN I CASABLANCA

25 dkg pieczarek, tłuszcz, 15 dkg wołowiny gotowanej, 10 dkg ogórków konserwowych, natka pietruszki,10 dkg majonezu, 25 ml białego wytrawnego wina, sól, pieprz i sok cytrynowy do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć i wystu­dzić. Mięso i ogórki pokrajać w kostkę, wymieszać z pieczarkami, posiekaną natką pietruszki, majonezem i winem, doprawić do smaku. Przełożyć do szklanej salaterki, udekorować. Sałatka z pieczarek „John” .10 dkg bobu, 25 dkg pieczarek, 10 dkg ziemniaków ugotowanych, 2 jaja ugotowane na twardo, 10 dkg majonezu, 50 ml śmietany (gęstej), sól, pieprz i sok cytrynowy do smaku.Bób opłukać, ugotować w osolonej wodzie, obrać. Pieczarki oczyś­cić, opłukać, pokrajać w paseczki, zalać wrzącą osoloną wodą, ugo­tować, wystudzić. Ziemniaki i jaja pokrajać w kostkę, połączyć z pieczarkami, bobem, majonezem i śmietaną, doprawić do smaku. Przełożyć do szklaną salaterki, udekorować.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone