SAŁATKA Z PIECZAREK PO GIŻYCKU

Sałatka z pieczarek po giżycku 25 dkg pieczarek, tłuszcz, 10 dkg pomidorów, 10 dkg ; jabłek, 10 dkg sera tylżyckiego, 8 dkg majonezu, 50 ml śmietany (gęstej), natka pietruszki, sól, pieprz i sok cytrynowy do smaku. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, wystu- | dzić. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Jabłka r umyć, obrać, przekrajać na pól, usunąć gniazda nasienne, pokrajać w kostkę razem z pomidorami i serem, wymieszać z pieczarkami, i majonezem, śmietaną i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Przełożyć do szklanej salaterki, udekorować.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone