SAŁATKA Z PIECZAREK PO OLSZTYŃSKU

Sałatka z pieczarek po olsztyńsku 25 dkg pieczarek, 20 dkg groszku konserwowego, 4 dkg szczypiorku, 10 dkg majonezu, 50 ml śmietany,sól i pieprz do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, zalać wrzącą oso- ; loną wodą, ugotować, odcedzić i wystudzić, połączyć z groszkiem i konserwowym, posiekanym szczypiorkiem, majonezem i śmie­taną, doprawić do smaku. Przełożyć do szklanej salaterki, udekorować.25 dkg pieczarek, tłuszcz, 5 dkg rzodkiewki, 5 dkg ogórków konserwowych, jajko ugotowane na twardo, puszka tuńczyka, natka pietruszki, oliwa, sól, pieprz sok cytrynowy do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć i wystu- i dzić. Rzodkiewkę oczyścić, opłukać, pokrajać w półplasterki razem z ogórkiem, połączyć z pieczarkami,~pokrajanym w kostkę jajkiem, rozdrobnionym tuńczykiem i posiekaną natką pietruszki oraz oliwą, doprawić do smaku. Przełożyć do szklanej salaterki, udekorować,

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)