SAŁATKA Z PIECZAREK PO OLSZTYŃSKU

Sałatka z pieczarek po olsztyńsku 25 dkg pieczarek, 20 dkg groszku konserwowego, 4 dkg szczypiorku, 10 dkg majonezu, 50 ml śmietany,sól i pieprz do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, zalać wrzącą oso- ; loną wodą, ugotować, odcedzić i wystudzić, połączyć z groszkiem i konserwowym, posiekanym szczypiorkiem, majonezem i śmie­taną, doprawić do smaku. Przełożyć do szklanej salaterki, udekorować.25 dkg pieczarek, tłuszcz, 5 dkg rzodkiewki, 5 dkg ogórków konserwowych, jajko ugotowane na twardo, puszka tuńczyka, natka pietruszki, oliwa, sól, pieprz sok cytrynowy do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć i wystu- i dzić. Rzodkiewkę oczyścić, opłukać, pokrajać w półplasterki razem z ogórkiem, połączyć z pieczarkami,~pokrajanym w kostkę jajkiem, rozdrobnionym tuńczykiem i posiekaną natką pietruszki oraz oliwą, doprawić do smaku. Przełożyć do szklanej salaterki, udekorować,

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone