SAŁATKI NA BOGATEGO LI

Sałatka z pieczarek bogatego Li I 40 dkg pieczarek, 20 dkg daktyli, 15 ml oliwy, 25 ml soku cytrynowego, 25 ml soku pomarańczowego, sól, pieprz, imbir i curry do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować, odcedzić i wystudzić. Daktyle umyć, wypestkować, pokrajać w paseczki, połączyć z pieczarkami, oliwą, sokiem cytrynowym i pomarańczowym oraz przyprawami, po­zostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Następnie przełożyć do szklanej salaterki, udekorować. Sałatka z pieczarek bogatego Li II 1/2 kg pieczarek, garść świeżych liści kolendry, 25 ml soku cytrynowego, 25 ml oliwy, 2 dkg wiórków kokosowych, sól, pieprz, czosnek, cukier i imbir do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować, odcedzić i wystudzić, połączyć z posie­kanymi liśćmi kolendry, sokiem cytrynowym, wiórkami kokoso­wymi, oliwą oraz roztartymi przyprawami, pozostawić w chłodziar­ce na 30 minut. Następnie przełożyć do szklanej salaterki, udekoro­wać.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone