SAŁATKI Z PIECZAREK

Sałatka z pieczarek „a la diable” 25 dkg pieczarek, tłuszcz, 3 dkg tartego chrzanu,100 ml śmietany (gęstej), puszka sardynek, 2 dkg kaparów, natka pietruszki, 3-4 dkg ketchupu, sól, pieprz i sok cytrynowy do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, wystu­dzić, połączyć z chrzanem, śmietaną, rozdrobnionymi sardynkami, opłukanymi kaparami i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Następnie przełożyć do szklanej salaterki, polać, ketchupem, udekorować. Sałatka z pieczarek „a la dobra gospodyni”25 dkg pieczarek, tłuszcz, 2 jaja ugotowane na twardo,4 dkg szczypiorku, 100 ml śmietany (gęstej), 5 dkg majonezu, sól i pieprz do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, wystu­dzić, połączyć z jajami pokrajanymi w kostkę, posiekanym szczy­piorkiem, śmietaną i majonezem, doprawić do smaku. Przełożyć do szklanej salaterki, udekorować.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone