SOKI POMIDOROWE

Pomidory z serem kozim.  Pomidory pociąć na ćwiartki, a kozi ser na długie paski. Dodać oliwki i bazy- iię. Doprawić oliwą z oliwek i octem. Sok pomidorowy. Przygotować w sokowirówce sok z pomidorów z dodatkiem gałązki selera naciowego i przechowywać w lodówce po uprzednim posoleniu; dodać 4 kro­ple tabasco na litr. To najlepsze lekar­stwo na stres! Sok z pomidorów i grejpfrutów.  Zmiksować świeże pomidory z so­kiem z grejpfruta. Otrzymamy istny koktajl witaminowy. Kostki pomidorowe.  Kostki pomidora dodawać moż­na do każdego dania: do makaronu (zmniejszają wtedy jego wartość energe­tyczną); do ryby z bazylią i oliwą z oli­wek, aby danie zyskało więcej błonnika iwitamin. Usmażone z jajecznicą zwięk­szą dawkę karotenu.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone