SOKI Z POMARAŃCZY

SOK POMARAŃCZOWO GREJPFRUTOWY. Świeżo wyciśnięty sok z owoców z sa­mego rana! Zimowa klasyka. Ogromny zastrzyk witaminy C.SYROP POMARAŃCZOWY.  Obrać i wycisnąć 6 pomarańczy, za­chować miąższ. Przygotować syrop na bazie wody {lAlitra) i cukru (500 g). Gotować przez około 5 minut na dużym ogniu. Dodać sok z wyciśniętych poma­rańczy. Zdjąć z ognia. Miąższ ułożyć na sicie. Przelać przez nie wrzący syrop. Od­stawić. Przecedzić. Przelać do butelki. ORANŻADA. Wycisnąć 6pomarańczy. Rozpuścić 150 g cukru w 1,5 litra wody. Dodać sok owocowy. Podawać schłodzoną. GRZANIEC POMARAŃCZOWY. Macerować 100 g skórek pomarań­czowych w litrze wina przez 6 dni; od­cedzić; podgrzać, dodając goździki, sok z cytryny i miód.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone