SOLANKA MOSKIEWSKA

Solanka moskiewska 4 dkg grzybów suszonych, 50 dkg oczyszczonego sandacza lub jesiotra, 1,5 1 wywaru z warzyw,15 dkg cebuli, 2 dkg masła, 15 dkg kapusty białej,10 dkg ogórków konserwowych, 15 dkg ugotowanych ziemniaków, 10 dkg pomidorów, 2 dkg kaparów,4 dkg oliwek, sól i pieprz do smaku, 5 dkg sera żółtego.Grzyby umyć, namoczyć i ugotować. Ryby umyć, oddzielić mięso od ości, pokrajać na niewielkie kawałki, zalać wywarem i gotować 15 minut Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Ka­pustę opłukać i pokrajać w kostkę. Ogórki obrać, pokrajać w pół- plasterki razem z ziemniakami. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, włożyć do zupy razem z kapustą, posiekanymi grzybami, opłukanymi kaparami, wydrylo- wanymi oliwkami, ogórkami, cebulą, ziemniakami i przyprawami, posypać startym serem i zapiec w gorącym piekarniku.Podawać solankę zaraz po wyjęciu z piekarnika w naczyniu, w któ­rym się zapiekała.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone