SOLANKA PIECZARKOWA

  1. Solanka pieczarkowa 5 dkg cebuli, 20 dkg pieczarek, tłuszcz, 1,5 1 wywaru z mięsa i warzyw, 10 dkg parówek cienkich, 5 dkg szynki, 10 dkg ogórków konserwowych, 2 dkg koncentratu pomidorowego, 150 ml śmietany, 2 dkg kaparów, natka pietruszki, sól, pieprz, ziele angielskie i majeranek do smaku. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, zalać wywarem, ugotować. Parówki obrać z osłonek, pokrajać na plasterki. Szynkę i ogórki pokrajać w paseczki, dodać do pieczarek razem z parówkami, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, gotować około 8 minut. Zupę połączyć ze śmietaną, za­gotować, dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone