SOLANKA UKRAIŃSKA

Solanka ukraińska 2 dkg grzybów suszonych, 25 dkg wieprzowiny bez kości, 2 I wywaru z kości i warzyw, 15 dkg ogórków kwaszonych, 10 dkg parówek, 10 dkg cebuli, tłuszcz, 2 dkg kaparów, 10 dkg pomidorów, 6 dkg cytryny, sól, pieprz, curry i przyprawa do zup do smaku, natka pietruszki. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować. Mięso umyć, pokrajać w kost­kę, zalać wywarem, ugotować. Ogórki obrać, pokrajać w półplaster- ki razem z obranymi z osłonek parówkami. Cebulę obrać, opłu­kać, drobno pokrajać, podsmażyć, dodać do mięsa pod koniec gotowania razem z ogórkami, parówkami, pokrajanymi w paseczki grzybami, opłukanymi kaparami oraz pomidorami pokrajanymi w cząstki Cytrynę umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w plastry. Solankę wymieszać ze śmietaną, zagotować, połączyć z posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku, wy- porcjować.i włożyć plasterki cytryny.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone